torsdag den 9. oktober 2014

Refleksion over brug af video


Eleverne skulle jo gerne lære noget. Det er vel målet, når teknologi anvendes til at understøtte læring. Selvfølgelig kan man blot have som håb, at brug af teknologien kan virke fremmende på motivationen. Det er imidlertid vigtigt, at man i en travl hverdag får tid til at stoppe op og reflektere over, hvorfor digitale medier inddrages og hvad så udbyttet blev. Kunne vi lige så godt have brugt papir og blyant?

Et af de digitale virkemidler, der virkelig kan understøtte undervisningen efter min mening er brug af levende billeder. Et af målene kan være et ønske om at sætte fokus på samarbejde og trivsel. Når en video optages, er flere aktører nødvendige, og gruppens medlemmer må alle bidrage med input.

Video kan inddrages i undervisningen, hvor det at lave film kan ses som et redskab til at opnå undervisningens mål. Det betyder også, at man må have modtaget undervisning i det digitale medies potentialer og konventioner for derigennem at kvalificere brugen i undervisningen.


I denne lidt sjove video fortælles om Dronning Margrethe. Teknikken, der anvendes, er stop-motion. Optagelse og redigering er foretaget med en tablet. I videoen sættes fokus på Dronning Margrethe den 1. og hendes søn Oluf. Det har tidsmæssigt taget ca. 3 timer at fremstille animationen.

I det næste eksempel er undervisningens mål at lære om reklamefilmen som genre og i et samarbejde på innovativ vis fremstillen egen reklamefilm med den hensigt at opfordre til at tale ordentligt.



Videoen er optaget og redigeret vha. ipads i løbet af en enkelt dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar